Bhagavad Gītā Așa Cum Este Ea

Bhagavad-gītā este principala carte despre yoga și un rezumat concis al înțelepciunii vedice a Indiei.

Acum cinci mii de ani, pe un câmp de luptă din India, Kṛṣṇa i-a vorbit Bhagavad-gītā prietenului său Arjuna. Această conversație transcendentală are puterea de a ne trezi  conștiința eternă și de a ne permite să descoperim secretele universului. Nicio altă lucrare filosofică sau religioasă nu dezvăluie, într-un mod atât de clar și de profund, natura conștiinței, sinelui și universului.

În ultimul moment, înainte de a porni lupta, marele războinic Arjuna începe să își pună întrebări despre adevăratul sens al vieții sale. De ce ar trebui să lupte în acest conflict? De ce există? Unde va merge după moarte? În Bhagavad-gītā, Kṛṣṇa, prietenul și maestrul spiritual al lui Arjuna, își conduce discipolul de la confuzie la iluminare spirituală.

Astfel, Kṛṣṇa explică într-un mod succint, dar complet, cunoașterea transcendentală, karma-yoga, jñāna-yoga, bhakti-yoga, puterea meditației, serviciul devoțional, cele trei moduri ale naturii materiale, natura divină și demonică și multe altele.

Bhagavad-gītā răspunde la diverse întrebări, cum ar fi:

  • Cine sunt eu?
  • Există viață după moarte?
  • Cum pot să echilibrez aspectul material cu cel spiritual în viața mea?
  • Este viața mea predestinată sau sunt liber să aleg?
  • Cum pot să ajut această lume?

Bhagavad-gītā este disponibilă și în limba română. Pentru detalii vă rugăm să ne transmiteţi un mesaj folosind formularul din secţiunea Contact.