Bhagavad Gītā Așa Cum Este Ea

bhagavad gita, asa cum este eaBhagavad-gītā este esența filozofiei spirituale. În momentul izbucnirii unui război mondial, războinicul Arjuna îl întreabă pe prietenul său Kṛṣṇa despre scopul vieții, diferența dintre sine și corpul material, și cum să înțelegem cauza fundamentală a tuturor cauzelor. În doar puțin peste șapte sute de versete, Kṛṣṇa răspunde la toate întrebările lui Arjuna și apoi Își dezvăluie identitatea, ca Personalitate Supremă a Divinității Însăși apărută pe Pământ pentru a introduce o nouă eră de înțelegere spirituală.

Kṛṣṇa explică esența sistemului yoga și că țelul suprem al tuturor activităților pioase, al meditației și austerităților este dezvoltarea atitudinii de serviciu cu iubire către Persoana Supremă. Ultima sa instrucțiune, "predă-te Mie" ne îndeamnă pe toți să transcendem "religia" sau "credința" și să intrăm pe tărâmul bhakti — al serviciului devoțional — care este singurul lucru ce poate satisface sinele.

"Bhagavad-gītā Așa Cum Este Ea" este unică între comentariile Gitei. Traducerile și comentariile ei sunt realizate de Grația Sa Divină A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada care reprezintă o linie de învățători în succesiunea disciplică pornind de la Kṛṣṇa însuși. Credința lui Prabhupada în învățăturile lui Kṛṣṇa și expertiza în prezentarea lor cititorilor vestici, fac "Bhagavad-gītā Așa Cum Este Ea" să își merite acest titlu.

De la publicarea ei în 1970, "Bhagavad-gītā Așa Cum Este Ea" a devenit ediția de referință pentru Gita la nivel mondial.