Călătorie ușoară spre alte planete

Se spune că un yoghin desăvârşit poate să renunţe la corpul său în momentul morţii şi să călătorească cu viteza minţii către planete spirituale cu mult dincolo de limitele universului material. Cuprinzând sistemele de sankhya, astanga şi bhakti, această publicaţie care te captivează tratează ştiinţa yoga, aplicată în mod particular în călătorii în afara corpului.

Sumarul

Prefaţa
Lumile antimateriale
Diversitatea sistemelor planetare
Despre autor
Glosar

Prefaţă

Fiinţa vie, mai ales omul civilizat, vrea să trăiască veşnic şi fericit. Şi e firesc, fiindcă în starea sa iniţială fiinţa vie e veşnică şi plină de fericire. Însă în condiţiile actuale omul e nevoit să lupte contra ciclului periodic naştere – moarte. De aceea el nu a obţinut nici fericire, nici nemurire.

Cea mai actuală dorinţă a omenirii este de a călători pe alte planete. Şi asta e un lucru firesc, deoarece omul are tot dreptul să se deplaseze în diferite locuri ale lumii materiale şi spirituale. O astfel de călătorie e foarte atrăgătoare şi excitantă, căci aceste lumi sunt pline de o mulţime de planete şi sunt populate de tot felul de fiinţe vii. Dorinţa aceasta poate fi împlinită cu ajutorul procesului yoga, ce serveşte drept mijloc de deplasare a omului în locuri dorite, chiar şi pe planetele unde viaţa nu e numai veşnică şi fericită, ci şi plină de nenumărate plăcute energii. Cine obţine libertatea de a ajunge pe planete spirituale, nu va fi nevoit niciodată să se întoarcă pe acest pământ mizerabil al naşterii, bătrâneţii şi morţii.

Omul poate obţine o asemenea perfecţiune foarte uşor, prin propriile sale eforturi. El poate, pur şi simplu, să practice metoda bhakti-yoga în viaţa cotidiană. Această metodă, sub îndrumarea cuvenită, e simplă şi plăcută. O încercare se face în această carte de a informa oamenii, dar mai ales filozofii şi oamenii religioşi, cum poate omul să se deplaseze pe alte planete cu ajutorul procesului bhakti-yoga – cea mai înaltă etapă în yoga.