Cartofi cu varză și anason

Combinaţia de iaurt, suc de lămâie şi zahăr brun creează o combinaţie dulce acrişoară pentru legume.

Ingrediente:

  • 6 cartofi medii, decojiţi şi tăiaţi în cuburi de 2 ½ cm
  • 1 varză mică, fără cotor şi feliată foarte fin
  • 2 lingură (40 ml) ulei sau ghee
  • 1 cană (250 ml) iaurt
  • 1 lingură (20 ml) zeamă de lămâie

Condimente:

  • 1  linguriță (7 ml) seminţe de chimion
  • 1 ½ linguriță (7 ml) seminţe de anason
  • 1 linguriță (5 ml) turmeric
  • ½ linguriță (2 ml) boia iute sau piper cayenne
  • 2 lingurițe (10 ml) sare
  • 1 lingură (20 ml) zahăr

------------------------------------------------------------
Porții: 4-6

Mod de preparare:
1. Se încălzeşte uleiul sau ghee-ul într-un vas cu fund dublu, de 6 litri. Se prăjesc uşor chimionul şi anasonul până devin aurii. Se adaugă varza şi se căleşte timp de 2 minute, după care se acoperă vasul şi se lasă la fiert la foc mic până scade.
2. Se adaugă turmericul, boiaua, şi cartofii. Se amestecă bine şi se pune din nou capacul, lăsând cartofii să fiarbă împreună cu varza. Se amestecă din când în când.  (Dacă e nevoie, se pune puţină apă).
3. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă iaurtul, sucul de lămâie, sarea şi zahărul. Se serveşte fierbinte.

Se poate servi cu orez fierbinte şi pufos sau cu pâine şi dal.