Crochete de cartofi

Ingrediente:

5 cartofi medii
1 1/2 linguriță sare
1/4 linguriță de piper
1/4 linguriță de garam masala
1 linguriță de boia
2 linguri de făină
2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt
Ulei de gătit

Mod de preparare
1. Curățați cartofii, îi spălați și apoi îi dați pe răzătoarea fină
2. Stoarceți surplusul de lichid din cartofii dați pe răzătoare
3. Amestecați condimentele împreună cu pătrunjelul, făina și cartofii rași până obțineti un conținut omogen
4. Din conținutul obținuț realizați bile cu diametrul de 4 cm
5. Înfierbântați uleiul într-o tigaie antiaerentă (până la 140-150 grade C)
6. Prăjiți bilele din cartofi pentru 5-7 minute. Apoi scoatețile pe un prosop de hârtie.

Sfaturi

Dacă nu aveți un termometru de bucătărie puteți testa temperatura uleilui prin adugarea unei mici cantități de conținut, dacă acesta se ridică la suprafață în următoarele 30 de secunde atunci aveți temperatura corectă, daca se ridică la suprafață imediat, atunci uleiul este prea fierbinte și conținutul se va descompune. Mai lăsați puțin uleiul să se răcească apoi încercați din nou

Garam masala este un mix de condimente, dacă nu aveți gata preparat puteți să îl obțineți prin amestecare următoarelor condimente: coriandru, nucșoară și semințe de muștar.