E destul de important progresul spiritual pentru noi?

Odată Narada muni l-a abordat pe Șri Krișna, cerându-i să îl cheme pe Chandulal acasă. Auzind asta Krișna l-a întrebat pe Narada muni, ”Chandulal chiar vrea să se întoarcă acasă. Nu cred, dar dacă vrei poți să-i spui că îl aștept să se întoarcă.”

Narada muni a ieșit din palat, și a ajuns la ușa casei lui Chandulal. Văzându-l pe Narada muni la ușa sa, Chandulal a spus, ”Maharaj, suntem foarte bucuroși să vă vedem, vă rugăm intrați și luați un loc.”

Narada muni a spus, ”Nu pierde timpul, am stat destul jos. Fiind un mare devotat, Krișna spune că te poate accepta înapoi acasă chiar acum. Ești gata să mergi?”

Chandulal a spus, ”Da, Maharaj, sunt gata chiar acum. Krișna este foarte milos. Sunt foarte fericit.”

Narada muni a spus, "Nu mai vorbi și pregătește-te să mergi cu mine."

Chandulal a răspuns prompt, ”Maharaj, sunt gata dar vedeți, sunt proaspăt căsătorit. Soția mea este foarte tânără. Dacă o părăsesc acum, știți cât de rău ar arăta? Ce or să creadă oamenii despre Krișna? Că a luat un bărbat tânăr de la soția sa? Lăsați-mă să mă așez, după ce avem un copil va uita de mine.” Deci Chandulal i-a cerut lui Narada muni să revină peste câțiva ani.

După cum i s-a cerut, Narada muni a revenit peste câțiva ani și a văzut copii peste tot. S-a gândit că totul e foarte frumos și Chandulal ar trebui să fie bucuros să meargă înapoi la Divinitate acum. Deci l-a întrebat iar ”Ești gata să mergi acum?”

Chandulal a răspuns, ”Maharaj, sunt gata dar vedeți, există o mică problemă. Soția și copiii mei sunt bine, dar și mama mea trăiește în aceeași casă. Știți, când o femeie are o bucătărie, totul e în regulă. Dar când sunt două femei într-o bucătărie, e practic Kurukșetra. Încerc în fiecare zi să împac soția și mama. Nu e datoria mea ca și cap de familie să mă asigur că totul este în regulă? Mai dați-mi vă rog 2-3 ani; sunt sigur că totul va fi bine atunci. Și copii vor mai crește puțin.”

Narada muni a spus, "Bine, dar timpul trece."

După ceva ani, Narada muni a revenit și a văzut chiar și nepoți în casa lui Chandulal. De data asta Chandulal nu a mai găsit nici o scuză și a fugit să se ascundă de Narada muni. Dar, făcând asta, el a căzut, și-a frânt gâtul și a murit.

Narada muni s-a simțit dezamăgit de cum au decurs evenimentele. Soția lui Chandulal era distrusă. Uitându-se la Narada muni, ea credea că el a fost cauza morții soțului ei. Simțind asta, Narada muni a plecat imediat și s-a dus direct la Krișna, spunând, ”Acum înțeleg ce ai vrut să spui când ai întrebat, 'Chandulal chiar vrea să se întoarcă acasă?'.”

Chiar și când ni se dă cea mai rară ocazie de a ne întoarce acasă, la Divinitate, noi găsim argumente materiale să spunem 'nu acum!' O să citesc Bhagavad Gita, Bhagavatam, o să iau inițiere de la un maestru spiritual, dar dați-mi vă rog un an. O să fac toate astea dar mai am nevoie de ceva timp. Când această dorință puternică nu există, nu există nici un mod de a ajunge acasă. Acesta e motivul pentru care avem mereu probleme. Acesta e motivul pentru care nu suntem liniștiți.

Lasă un răspuns