Explodând teoria big bang

La fel ca o piesă de radio sau un film în premieră, o teorie științifică trebuie să fie interesantă dacă e să ajungă undeva. Pentru început, trebuie să aibă un nume pe care oamenii să-l rețină. Liceeni inteligenți ar trebui să vrea să scrie lucrări științifice despre ea. Cititorii Time și Newsweek ar trebui să vrea să spună prietenilor despre ea. Politicienii ar trebui să o înțeleagă de la prima sau a doua prezentare.

Să luăm de exemplu teoria big bang; oamenii de știință au motive să fie mândri de ea. Ea e ceva de genul ... Acum șaisprezece sau douăzeci de bilioane de ani, când singurul lucru care exista era o bucată mare cu o densitate foarte mare, o explozia a avut loc care a pus în mișcare o evoluție aleatoare care a dus la lumea de azi (cu plante, animale și ministere care administrează teorii științifice).

După cum ne-am aștepta, în raportul din 1977, oamenii de frunte au avut cuvinte de laudă despre big bang:

Un concept al evoluției cosmice ... primește o atenție considerabilă azi. Aceasta nu înseamnă că a fost dovedit, nici că toți oamenii de știință implicați în studiile implicate în această teorie sunt de acord cu ea, la nivel general sau detalii. Totuși ea folosește ca un cadru util în care să definim tema generală a investigațiilor extraterestre și ... să ajute în ghidarea programelor spațiale specific. (Raport al Outlook for Space Study Group)

Cu alte cuvinte, poate teoria big bang nu e adevărată, ”dar” oamenii de știință spun, ”o folosim totuși, pentru a planifica următorul stadiu al programului spațial de multe bilioane de dolari.”

La scurt timp după această afirmație, oamenii de știință oferă un sumar modest, în forma unui tabel ușor de digerat:

Pași în evoluția cosmică

?

Big Bang
Materie
Galaxii și stele
Sori și planete
Pământul
Oceanele și atmosfera
Viața
Inteligența
?

După cum sugerează tabelul, teoria big bang începe și se termină cu un dubiu, cu câteva piese de presupuneri puse în mijlocul sandwichului. Dar cumva, e irezistibilă. În principal totuși, teoria big bang nu are sens. Cum ar putea toate formele de viață din lume să provină dintr-o bucată care explodează. După cum putem vedea, exploziile cauzează moarte și dezintegrare, nu viață și creație continuă. Exploziile crează grămezi de balast, nu plante, flori, fluturi și ființe umane.

Din fericire mulți oameni de știință văd lucrurile în același fel.  Richard L. Thompson, Ph.D. (American Mathematical Society) a arătat că e statistic imposibil ca forme de viață complexe să evolueze din forme simple inorganic - explozii sau alte procese ”naturale. Dr. Thompson concluzionează că legile matematicii sugerează existența unei inteligențe universale.

Și asta este exact ce spune literatura vedică: ”La începutul creației a existat doar Personalitatea Supremă. Nu exista soare, lună sau stele. Exista doar Krsna, care creează și se bucură de tot.” Și când a dorit, El a manifestat universul într-un mod ordonat. După cum explică Grația Sa Divină A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, “Întreg procesul creației este o dezvoltare gradată de la un element la altul, ajungând până la varietatea de pe Pământ cum ar fi multe plante, munți, reptile, păsări, animale și varietăți de ființe umane.”

Propriile descoperiri ale NASA susțin această concluzie, chiar dacă neintenționat. O echipă de oameni de știință au trimis echipament radio ultra-senzitiv într-un avion și au măsurat radiația pe care ei cred că big bang-ul a lăsat-o în urmă. Dr. Richard Muller, Dr. George Smooty, și Marc Gorenstein au raportat, “Măsurătorile noastre dau o imagine a unui proces extrem de neted. Big bang, cel mai dezastruos eveniment pe care ni-l putem imagina, pare foarte fin orchestrat la o inspecție de aproape.” Atunci se poate să existe un dirijor?

Raportul continuă și spune că expansiunea universului a fost ”serenă, foarte controlată și complet uniformă” - nu explozivă ci mai mult ca ”înflorirea unei plante sau a unei flori.”

Putem fi puțin uimiți să descoperim că scrierea de cinci mii de ani Srimad-Bhagavatam ne oferă aceeași descriere:

”Bobocul florii de lotus a fost generat de personalitatea lui Visnu, și prin voința Sa supremă a iluminat totul, ca soarele...” Apoi Brahma, prima entitate vie creată, a fost născut pe floarea de lotus și ”a văzut că lotusul s-a extins în întreg universul.”

Desigur că poate dacă mergem la Muntele Palomar nu-l vom putea vedea pe Domnul Visnu pe lotusul universal, la fel cum atunci când vedem un show TV probabil nu-l vom vedea pe regizor sau producător. Literatura vedică ne informează, ”Nimeni nu poate vedea controlorul universal cu simțurile sale materiale tocite.” Totuși din acest controlor universal a apărut un întreg univers (după cum spune NASA) la fel ca o floare care înflorește.

Lasă un răspuns