Învățăturile Domnului Caitanya

"Învățăturile Domnului Caitanya" este o introducere în cele mai avansate și ezoterice subiecte din filozofia conștiinței de Kṛṣṇa , așa cum au fost prezentate de către Caitanya Mahaprabhu. Textul este o sumarizare a biografiei în mai multe volume Caitanya Caritamrita. Aceasta conține cele mai elaborate și extatice revelări ale științei de Dumnezeu care pot fi găsite în vreo scriptură.

Mahaprabhu, Kṛṣṇa Însuși, deghizat ca propriul Său devotat înflăcărat, i-a instruit pe cei mai importanți discipoli precum cei șase goswami, să scrie cărți despre știința realizării de Dumnezeu. În "Învățăturile Domnului Caitanya" El explică sistematic cum fiecare dintre noi are în mod natural o relație unică de serviciu cu iubire către Suprema Persoană care poate fi trezit prin practica bhakti-yoga, conștiința de Kṛṣṇa, în primul rând prin cântarea numelor lui Kṛṣṇa.

Autorul, Srila Prabhupada, a scris Învățăturile Domnului Caitanya cu mulți ani înainte de terminarea operei complete Caitanya Charitamrita sau chiar a Srimad-Bhagavatam. Ca reprezentant în linia succesiunii disciplice provenită de la Caitanya Mahaprabhu Însuși, el explică în mod complet semnificația importantă a învățăturilor lui Mahaprabhu. Acestea oferă lumii acces fără precedent la cea mai înaltă stare de iubire pură pentru Dumnezeu.