Legume la aburi cu linte

Ingrediente:
1 kg Cartofi
200 g Morcovi
300 g Conopidă
1 cană Linte
1 cană suc de roșii
1 1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță piper
1 lingurița praf de curry
50 g unt
1 lingură de pătrunjel
1 lingura de făină
apă

Mod de preparare

1. Curățați și tăiați cartofii pe lungime în bucăți
de aproximativ 2 cm lățime. Curățați și tăiați morcovii
în bucăți de aprox 5 cm lungime X 1/2 cm lățime. Curățați
și desfaceți conopida în mici buchețele.
2. Spălați lintea și lășați-o să se usuce puțin într-o sită
3. Gătiți la aburi morcovii pentru 8 minute, apoi cartofii și
conopida lasați-le până devin fragede
4. Puneți legumele de la punctul anterior într-un bol și adăugați
untul, 1 linguriță de sare șî pătrunjelul tăiat. Amestecațile ușor.
5. Gatiți si lintea puțin la aburi și apoi adăugați o cană și jumătate
de apă, sucul de roșii, o jumătate de linguriță de sare și restul condimentelor.
Fierbeți-le la foc mediu vreo 15 minute sau până devin fragede.
6. Adăugați făina și amestecați bine, lăsând să mai fiarbă 2-3 minute
7. Serviți-le împreună cu legumele.

Poftă bună!