Pakora

Ingrediente:

675g legume tăiate (conopidă, cartofi, vinete, dovlecei, etc.)

2/3 căni făină de năut

1 1/3 căni făină albă (integrală)

2 1/2 linguriţe sare

2 linguriţe praf de copt

2 linguriţe asafoetida

1 1/2 linguriţe turmeric

2 linguriţe boia

1 1/2 linguriţe coriandru măcinat

2 linguriţe ardei iuţi, tăiaţi mărunt

în jur de 2 1/2 căni apă rece sau suficientă pentru a face un aluat moale

ghee (unt clarificat) sau ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Cu un tel se amestecă făina, sarea şi condimentele. Se adaugă încet apa rece, amestecându-se în continuare, până când se obţine un aluat cu o consistenţă asemănătoare smântânii. Când legumele sunt puse în aluat, acestea ar trebui să fie complet acoperite, de aceea aluatul nu trebuie să fie prea moale sau prea tare. Este recomandat să fie la îndemână nişte făină şi apă pentru a ajusta consistenţa. Se lasă aluatul să stea pentru 10 – 15 minute.

Se pune într-un vas de prăjit ghee-ul sau uleiul (în jur de 5 cm), se încălzeşte până la o temperatură de 180 de grade şi se pun în jur de 5 – 6 legume date prin aluat. Acestea se prăjesc până când devin aurii. Se scot şi se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă.

Se servesc calde, dar în cazul în care s-au răcit se pot încălzi într-un cuptor.