Revenirea – Știința reîncarnării – Prefață

 

Cuprins

Prefață
Introducere
Capitolul 1 Reîncarnarea de la Socrate la Salinger
Capitolul 2 Schimbarea corpurilor
Capitolul 3 Cercetări asupra sufletului
Capitolul 4 Trei narațiuni dspre reîncarnare
Capitolul 5 Călătoria secretă a sufletului
Capitolul 6 Logica reîncarnării
Capitolul 7 Despre reîncarnare
Capitolul 8 Nu vă mai întoarceți!
Glosar
Grația Sa Divină A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada
Îndrumător pentru pronunția sanscrită

Prefață

Ne comportam ca și cum urma să trăim la nesfârșit, asta credea toată lumea pe vremea "Beatles"-ilor, nu? De fapt, cine se gândea că o să moară? (Sir Paul McCartney)

Dacă vrei să obții cu adevărat controlul asupra destinului tău, trebuie să înțelegi reîncarnarea și modul în care funcționează ea. Atât de simplu este.

Nimeni nu vrea să moară. Majoritatea dintre noi am dori să trăim veșnic, cu vigoarea tinereții, fără riduri, păr alb sau artrită. Acest lucru este normal deoarece primul și cel mai important principiu al vieții este să ne bucurăm. Dacă am putea numai să ne bucurăm la nesfârșit de viață!

Eterna căutare a nemuririi este atât de fundamentală, încât ne este aproape imposibil să concepem că la un moment dat o să murim. Câștigătorul premiului Pulitzer, William Saroyan (autorul "Comediei Umane"), a oglindit mentalitatea majorității oamenilor, când a declarat în public, în zilele premergătoare morții sale, că "Toți trebuie să murim. Întotdeauna am crezut că în cazul meu se va face o excepție. Acum ce se va întâmpla?"

Mulți dintre noi se gândesc rar, sau poate niciodată, la moarte și la ce va întâmpla după. Unii spun că moartea este sfârșitul tututor lucrurilor. Unii cred în rai și în iad. Totuși, alții afirmă că această viață este una din multele vieți pe care le-am trăit și pe care le vom trăi în viitor. Și mai mult de o treime din populația lumii - peste 1.5 miliarde de oameni - acceptă reîncarnarea ca un fapt de necontestat al vieții.

Reîncarnarea nu este o credință sau o metodă phihologică pentru a nu ne gândi la finalitatea înfiorătoare a morții, ci este o știință precisă care explică viețile noastre anterioare și cele viitoare. Au fost scrise multe cărți pe această temă, marea majoritate bazate pe dovezi aduse de regresia hipnotică, experiențe în apropierea morții, experiențe în afara corpului sau fenomene deja-vu.

Dar majoritatea cărților despre reîncarnare sunt slab documentate, extrem de speculaive, superficiale și neconcludente. Anumite cărți comentează cazurile unor oameni care au fost duși prin regresie hipnotică în viețile anterioare. Ei descriu în detaliu casele în care au trăit, străzile pe care au mers, parcurile pe care le frecventau când erau copii și numele foștilor părinți, prieteni și rude. Toate acestea sunt interesant de citit și chiar dacă aceste tipuri de cărți au crescut interesult publicului și credința lor în reîncarnare, investigații mai amănunțite au scos la iveală că multe din așa zisele cazuri de regresie sunt pline de speculații, neacurateți și chiar fraude.

Dar cel mai important este că niciuna dintre aceste faimoase cărți nu explică principiile fundamentale despre reîncarnare, cum ar fi procesul simplu prin care sufletul etern transmigrează perpetuu dintr-un corp material în altul. În rarele cazuri în care se descriu principiile de bază, autorii prezintă în general propriile lor teorii privind cum și în ce cazuri particulare reîncarnarea are loc, ca și cum doar unele ființe mai speciale sau înzestrate se reîncarnează iar altele nu. Acest tip de prezentare nu are nimic de-a face cu știința reîncarnării, ci introduce numeroase născociri și contradicții, lăsând cititorii cu multe întrebări fără răspuns.

De exemplu: reîncarnarea unei persoane are loc instantaneu sau lent, necesitând o preioadă mai lungă de timp? Pot alte entități vii, cum ar fi animalele, să se reîncarnezeîn corp de om? Poate omul să se reîncarneze într-un corp de animal? Dacă da, cum și de ce? Ne vom reîncarna la nesfârșit, sau acest ciclu se termină la un moment dat? Poate sufletul să sufere etern în iad sau să se bucure etern în rai? Putem să ne controlăm viitoarele încarnări? Cum? Putem să ne naștem pe alte planete sau în alte universuri? Pot acțiunile noastre bune sau rele să joace un rol în determinarea viitorului nostru corp? Care este relația între karma și reîncarnare?

Această carte răspunde pe deplin la toate aceste întrebări deoarece ea explică într-un mod științific adevărata natură a reîncarnării. Spre final, ea pune la dispoziția cititorului intrucțiuni practice privind modalitatea prin care acesta se poate confrunta și ridica deasupra acestui misterios și în general greșit înțeles fenomen al reîncarnării care joacă un rol major în modelarea destinului uman.

Pentru a afla mai multe detalii despre cărţile prezentate vă rugăm să ne transmiteţi un mesaj folosind formularul din secţiunea Contact.